На Чернівецькому водоканалі – бунт

Вранці 29 жовтня працівники Чернівецького водоканалу вийшли на стихійний бунт. Вони вимагали негайного звільнення директора Андрія Штогринця.

На Чернівецькому водоканалі – бунт

Йому у вину ставили поганий фінансовий стан підприємства. Тут допрацювалися до того, що на водоканалі відключили газ та електрику. Людям два місяці уже не виплачують зарплатню.

Директор (на фото) не погоджувався писати заяву на звільнення. Обурені люди вже котили «народний люстратор» до підприємства. Тільки те, що міськрада створила тимчасову комісію з розслідування фінансових справ на водоканалі, зупинило робітників від радикальних дій. Чернівецький міський голова Олексій Каспрук на період роботи комісії усунув від виконання обов’язків директора та головного інженера.

Така неприємна ситуація на водоканалі сталася уперше за багато років. За короткий час тут змінилося кілька керівників. Вони не змогли знайти спільної мови з колективом. Вони не переймаються по-справжньому проблемами простих людей так, як це раніше робили керівники водоканалу та профспілкові лідери.

Коли десятки років керував підприємством Олександр Шумейко, а профспілку очолював теперішній голова Першотравневої райради Тарас Бабух, про подібні бунти у людей навіть думок не виникало. Бо до них ставилися по-людськи навіть тоді, коли підприємство переживало кризові явища, фінансові скрути.
Тож основною причиною конфліктної ситуації на водоканалі вважають людський фактор.

peredplata