Лісопродукцію, яку заготовлять на початку 2015 року, реалізовували лісгоспи у Чернівцях

11 грудня у Чернівцях на базі Буковинської універсальної біржі відбулися публічні аукціонні торги з продажу необробленої деревини ресурсу заготівлі І кварталу 2015 року. Свою продукцію лісозаготівлі пропонували покупцям 8 лісгоспів області – 5 держлісгоспів та 3 держспецлісгоспи. Придбати сировину для власного лісопильного виробництва зареєструвалися 132 суб’єкти підприємницької діяльності. Перед початком торгів голова біржового комітету В. Любімов повідомив присутніх про зміни у системі реалізації деревини через електронний майданчик. Нововведення вступлять у силу з січня наступного року.
Аукціонні торги мали відбутися у 4 сесії. Проте остання, на яку виставляли деревину від ДП «Путильське ЛГ», була зірвана деревообробниками. Під час неї лісгосп планував реалізувати пиловник та техсировину ялини і ялиці обсягом 6,4 тис. кбм на суму 3,7 млн. грн. Фактично, через зрив сесії не було реалізовано 27% від загального обсягу деревини.
Усього для реалізації держлісгоспи Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства виставили 23,8 тис. кбм деревини на зальну суму 17,5 млн. грн. Деревообробники через аукціонні торги придбали 11,2 тис. кбм, що становить 51% від виставленого об’єму. Сума, яку виторгували за деревину, склала 8,5 млн. грн (49% від можливого доходу).
Хорошим попитом користувалася лісопродукція, виставлена ДП «Сторожинецьке ЛГ», ДП «Сокирянське ЛГ» та ДП «Хотинське ЛГ».

Прес-служба Чернівецького обласного управління
лісового та мисливського господарства

peredplata