Депутат Чернівецької міськради воїн-доброволець Василь Максимюк повертається з війни поранений

Депутат Чернівецької міськради воїн-доброволець Василь Максимюк повертається з війни пораненийПопри перемир’я та різні політичні ігри, війна на Сході України триває. Ніяке це не АТО. Це – війна Росії з Україною. Росія завозить сюди військову техніку, зброю, регулярні війська. А наші хлопці-патріоти від держави підтримки не мають. Завдяки волонтерам вони одягнуті, взуті й нагодовані. Але вони сильні духом. Тому терористи і російські військові зазнають поразки. Навіть тоді, коли українським воїнам забороняють відкривати вогонь у відповідь.

Днями жорстоко обстріляли блокпост поблизу села Кримське Луганської області. Там було чимало воїнів з Буковини. Обстріл з російськими військами вівся з великою агресією. Кажуть, що навіть мокра земля горіла від вибухів.

Два бійці, які призивалися з Буковини, загинули. Кілька — поранені. Серед останніх — депутат Чернівецької міської ради Василь Максимюк.
Нам вдалося поговорити з героєм, який з пораненням перебуває зараз у шпиталі Дніпропетровська.
— Не такі страшні у мене рани, як пишуть наші сайти, — спробував пожартувати Василь. – Нога переламана. А так — живий…

Василя чекає операція. Ногу доведеться «складати». Але це вже будуть робити у Чернівцях. Колега Максимюка депутат міськради Валерій Чинуш зробив усе для того, аби якомога швидше доставити хлопців додому. Адже разом з Василем там є ще двоє поранених буковинців. «Швидку» у військовому госпіталі випросити не вдалося. Там просто відмовилися посилати автомобіль за пораненими бійцями. Тому Валерій Чинуш найняв «швидку» у приватній клініці. За день-два Василь Максимюк та двоє його побратимів будуть доставлені до Чернівців.

— Сподіваюся, що наші лікарі мене складуть без проблем, — продовжує жартувати боєць. – Та там і роботи для них небагато. Складуть ногу докупи – буду ще бігати…

Дай Боже… Аби всіх українських воїнів-героїв обминали ворожі кулі та снаряди. Аби не було смертей і каліцтв на тій дурній війні, яку розпочала з Україною Росія на Донбасі.

— Якщо говорити серйозно, — каже Василь Максим юк, – то мені ще й пощастило. Ні смерті, ні каліцтва нема. А хлопців шкода. Тільки на нашому блокпосту є декілька 200-их. Та ще й поранених, скалічених чимало. Це дуже погано.

Петро КОБЕВКО

Р.S. Нагадаємо, що депутат Василь Максимюк влітку цього року пішов добровольцем на фронт. Він пройшов підготовку на полігоні і кілька місяців воював на Донбасі.

peredplata