Буковинці перерахували на потреби української армії понад 16 млн. грн. «оборонного» податку

З початку запровадження військового збору в Україні до державного бюджету від платників податків, які обліковуються в ДФС Буковини, надійшло 16,2 млн. грн. даного збору – повідомляють у відомстві.
Нагадаємо, що з 3 серпня 2014 року набув чинності Закон України від 31.07.2014 року №1621-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів», яким, зокрема, встановлено військовий збір. Сплачується збір за ставкою 1,5 відсотка від доходів у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця (учасника), отриманого від організатора азартної гри.
Фахівці Головного управління ДФС у Чернівецькій області наголошують на необхідності відповідального ставлення до нарахування та сплати військового збору, адже недотримання законодавчих норм тягне за собою застосування штрафів та/або пені і адміністративну відповідальність.
Звертаємо увагу, для кращого інформування платників податків у відомстві видали брошуру з роз’ясненнями щодо особливостей адміністрування військового збору.
З даною брошурою та іншими роз’ясненнями стосовно застосування податкового законодавства можна ознайомитись на офіційному порталі територіальних органів ДФС у Чернівецькій області за посиланням: http://cv.sfs.gov.ua/listivki-ta-broshuri/.
Прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області

peredplata