Німці консультуватимуть чернівецьких комунальників

Питання участі громади Чернівців у реалізації спільних німецько-українських партнерських програм обговорено 4 листопада на зустрічі міського голови Олексія Каспрука з Надзвичайним та Повноважним Послом ФРН в Україні Крістофом Вайлем та першим секретарем посольства Даніелою Бергельт.

Зокрема, позитивно оцінено співпрацю з Німецьким державним банком розвитку KfW у питаннях модернізації системи водопостачання Чернівців. Олексій Каспрук повідомив, що Чернівецька міська рада є партнером Німецького бюро міжнародного співробітництва (GIZ) в реалізації спільних проектів, спрямованих на впровадження енергозберігаючих технологій, підвищення туристичної привабливості міста та проведення необхідних реформ з децентралізації влади. Зокрема, одним із пріоритетних проектів, які планується спільно реалізувати, є проект “Підтримки реформи децентралізації та консультування у сфері інтегрованого міського розвитку (сприяння залученню інвестицій, розвиток туризму та маркетингу, міська мобільність)”.

Відзначено, що для Чернівців вкрай важливими є розробка оновленої концепції інтегрованого муніципального розвитку, створення передумов для зростання кількості малих та середніх підприємств, впровадження заходів із підвищення міської мобільності, модернізація транспортної мережі та оновлення парку громадського транспорту, удосконалення фінансової системи з урахуванням найкращих європейських практик.

Крістоф Вайль висловив готовність підтримати перед українським урядом наміри міської влади щодо реалізації Проекту Німецького бюро міжнародного співробітництва (GIZ) “Підтримки реформи децентралізації та консультування у сфері інтегрованого міського розвитку” на території міста Чернівці.
Йшлося також про встановлення партнерських стосунків Чернівців з муніципалітетами німецьких міст, впровадження програм обміну фахівцями в різних сферах життєдіяльності міста, активізацію культурно-освітньої співпраці, розвиток громадянського суспільства.

Міський голова Олексій Каспрук зацікавився німецькою програмою, яка дозволяє фахівцям комунального господарства консультувати українських партнерів та працювати в якості волонтерів на комунальних підприємствах Чернівців. Олексій Каспрук зазначив, що Чернівці готові долучитися до цієї програми, прийняти німецьких консультантів-волонтерів, скористатися їх практичним досвідом для підвищення прибутковості комунальних підприємств, запровадження ефективних енергозберігаючих технологій та нових управлінських практик.

peredplata