Практичні чернівчани повернули більше мільйона податку

На 1 листопада цього року 1034 чернівчан, які у 2013 році сплачували за навчання, оформляли іпотеку, або брали кредит на доступне житло, переобладнували свій автомобіль на використання біопалива, подали декларації на отримання податкової знижки.
Як повідомив начальник відділу адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Чернівцях Сергій Чернов: «загальна сума, на яку наразі претендують декларанти складає 1265,82 тис. грн. Вже 978 мешканців столиці Буковини повернули з бюджету 1222,68 тис. грн. сплачених податків»
Посадовець повідомив, що найактивнішими декларантами, які скористались правом на податкову знижку, традиційно є батьки студентів. Повернути частину коштів, сплачених за навчання вирішили 853 громадян, що складає понад 80 відсотків від загальної кількості претендентів на знижку. Наразі сума до повернення складає 845,1 тис. грн.
117 декларантів, які понесли витрати на сплату страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя, повернули з бюджету 99,55 тис. грн.; 62 чернівчан повернули 318,82 тис. грн. на відшкодування відсотків за іпотечним кредитом. По одному бажаючому зекономити на податках було серед благодійників та клієнтів репродуктивної медицини.
Нагадуємо, що декларацію про майновий стан і доходи на отримання податкової знижки можна подати впродовж 2014 року, звернувшись до територіального податкового органу за місцем державної реєстрації. Також необхідно врахувати, що право на нарахування податкової знижки на наступні роки не переноситься.
Тобто, податкову знижку за 2013 рік, платник може оформити в період з 1 січня по 31 грудня 2014 року.
Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata