Чернівецькі рятувальники зустріли сім’ю з Луганська

Чернівецькі рятувальники зустріли сім’ю з ЛуганськаЧернівецька область і надалі приймає для проживання вимушених переселенців із зони проведення антитерористичної операції та тимчасово окупованої території. Так, 11 листопада зранку на залізничному вокзалі у Чернівцях працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області зустріли сім’ю, жінку з чоловіком та трьох їхніх доньок, з Луганська, які прибули у Чернівецьку області для проживання. Рятувальники відразу доправили людей у Регіональний штаб Чернівецької області з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції. Там на вимушених переселенців вже чекали практичний психолог Управління ДСНС України у Чернівецькій області та волонтери. Спочатку, для того, щоб відволікти переселенців від негативних думок та емоцій, рятувальники провели для них екскурсію в музей пожежно-рятувальної справи, який постійно працює при Управлінні. Переселенцям було надзвичайно цікаво дізнатися про те, як розвивалася пожежна охорона Чернівецької області. Також люди ознайомилися із сучасними досягненнями рятувальників Управління ДСНС України у Чернівецькій області. «Екскурсія, яку ми провели для переселенців, виявилася напрочуд приємним подарунком для переселенців. Це дозволило переключити їх з негативних емоцій на позитивний лад» – зазначив психолог Управління ДСНС України у Чернівецькій області молодший лейтенант служби цивільного захисту Дмитро Горошко.
Чернівецькі рятувальники зустріли сім’ю з Луганська
По закінченню екскурсії, психолог Управління провів із переселенцями психологічну бесіду, в ході якої надав людям необхідну консультаційну допомогу. Зокрема, під час бесіди зі старшою дочкою Ксенією, було виявлено, що дівчина захоплюється музикою, тому в подальшій бесіді психолог розповів, що у Чернівцях знаходиться чимало закладів, в яких активно вивчають музичне мистецтво. Дана інформація відразу покращила настрій дівчині. Окрім цього, із дітьми було проведено арт-терапію, яка визначила, що негативні емоції, що супроводжували їх впродовж останнього часу, не вплинула на їхній загальний психоемоційний стан.
Рятувальники та волонтери допомогли людям із продуктами харчування та речами першої необхідності. «Ми були приємно здивовані, коли на вокзалі до нас підійшли рятувальники і допомогли нам. Ми їхали в Чернівці, не маючи тут жодних рідних чи знайомих і дуже раді, що тут нас зустріли рятувальники, які готові допомагати всім у разі необхідності» – зазначила переселенка з Луганська Катерина.
Всього за останній тиждень у Чернівецьку область для проживання прибуло 36 вимушених переселенців, а загалом вже 1738 переселенців знайшли прилисток на Буковині. Всю допомогу, яку отримають ці люди, координує Регіональний штаб Чернівецької області з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata