Бюджет Чернівців поповнили майже 100 тисяч «туристичних» гривень

Протягом десяти місяців цього року туристичний збір поповнив місцеву скарбницю на 95,2 тис.рн. У жовтні платники збору перерахували до казни 13,3 тис. гривень.
Як зазначив начальник відділу місцевих податків і зборів, плати за землю ДПІ у м. Чернівцях Ігор Онуфраш: «на 1 листопада у Чернівцях обліковується 36 платників туристичного збору (із них 11 – юридичних осіб та 25 підприємців – фізичних осіб), які справляють туристичний збір за надання послуг, пов\’язаних з тимчасовим проживанням».
Ставка збору складає 1 відсоток вартості проживання (за вирахуванням податку на додану вартість) і до вартості не включаються харчування та інші послуги, але туристичний збір – своєрідний індикатор розвитку туризму. Хочеться сподіватись, що залишивши символічну суму збору в місцевому кошику, гості нашого міста обов’язково повернуться до нього, щоб продовжити відкривати для себе прекрасну архітектуру, європейську культуру та гостинність чернівчан, і надходження туристичного збору зростатимуть.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує платникам, що граничний термін сплати туристичного збору за 9 місяців 2014 року – 19 листопада.

Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata