Червоний хрест та рятувальники навчали чернівецьких студентів правилам безпеки

В рамках Тижня знань безпеки життєдіяльності, який проходить в Чернівецькій області з 10 по 17 листопада, працівники Управління Державної служби України у Чернівецькій області проводять різноманітні заходи.

Разом із рятувальниками в них також беруть участь і різні волонтерські та соціальні організації краю. Так, 12 листопада співробітники Управління ДСНС України у Чернівецькій області спільно із Чернівецькою обласною організацією Товариства Червоного Хреста України провели інформаційно-пізнавальний захід «Живи безпечно, допомагай правильно» в Чернівецькому вищому професійному училищі, що знаходиться по вул. Шевченка обласного центру і де навчаються понад 600 студентів. Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

Захід розпочався з того, що рятувальники нагадали присутнім про важливість повсякденного дотримання правил безпеки. Зокрема, їм розповіли, що для виникнення пожежі іноді достатньо декількох хвилин, тому потрібно знати як діяти, щоб не допустити її виникнення. Окрім цього, присутнім нагадали правила безпеки на випадок виявлення застарілих вибухонебезпечних предметів, адже найменша необережність у таких випадках може призвести до трагічних наслідків. «Цих правил, які ми нагадали студентам училища, повинен дотримуватися кожен і дотримуватися постійно задля власної безпеки» – зазначив начальник Відділу інформації та комунікацій з громадськістю Управління ДСНС України у Чернівецькій області майор служби цивільного захисту Вадим Затварницький.

В свою чергу, працівники Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України, використовуючи спеціальні манекени, навчали всіх присутніх правильно надавати домедичну допомогу. Зокрема, студентам продемонстрували як допомогти потерпілому у випадку виникнення дорожньо-транспортної пригоди, пожежі чи іншої надзвичайної події. Після цього, діти змогли самостійно на практиці закріпити набути знання. «Надання потерпілому правильної допомоги є надзвичайно важливим, адже завдяки цьому можна допомогти людині до прибуття працівників швидкої медичної допомоги» – повідомила інструктор Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України Олена Кирилюк.

peredplata