Зовнішня торгівля товарами області за січень–вересень 2014 року

Обсяги експорту та імпорту товарів Чернівецької області за січень–вересень п.р. становили відповідно 89,0 та 81,8 млн.дол.США. Порівняно з відповідним періодом попереднього року обсяг експорту зменшився на 5,0%, імпорту – на 32,9%.
Зовнішньоторговельні операції товарами суб’єкти господарювання області здійснювали з партнерами з 78 країн світу, основними з яких залишаються Румунія, Російська Федерація, Німеччина, Польща та Туреччина.
Товарна структура експорту в січні–вересні 2014р. була представлена переважно поставками деревини та виробів з деревини (30,7% від загального обсягу експортованих товарів), текстильних матеріалів та текстильних виробів (18,8%), машин, обладнання та механізмів (16,2%), живих тварин, продуктів тваринного походження (9,0%) та меблів (7,6%).
У структурі імпорту 27,5% склали текстильні матеріали та текстильні вироби, 12,7% – машини, обладнання та механізми, 10,9% кожної товарної групи – деревина і вироби з деревини та полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них, 9,7% – недорогоцінні метали та вироби з них.

Перший заступник начальника
Головного управління Т.Г. Сарчинська

peredplata