Прем\’єр Румунії програє президентські вибори – оновлені дані exit-polls

Прем'єр Румунії програє президентські вибори - оновлені дані exit-pollsНе допоміг Понті, прем\”єру Румунії ні Гайнічеру, який недавно зустрічав його на Буковині, ні Магалянська вода, яку Понтя пив у Магалі. Він вибори програв. Бо любив Путіна.

Оновлені дані екзит-полів та перші результати паралельного підрахунку голосів свідчать про поразку чинного прем\’єр-міністра Румунії Віктора Понти у другому турі президентських виборів.

Сам Понта вже привітав свого суперника Клауса Йоханніса з перемогою, повідомляє Evz.ro.

\”Народ завжди правий. Я зателефонував Клаусу Йоханнісу і привітав його з перемогою\”, – сказав прем\’єр-міністр журналістам.

\”Я хочу показати, що Румунія – демократична країна, і так як я прийняв результат, сподіваюся приймуть його й інші\”, – зазначив він.

В телефонному інтерв\’ю Понта сказав, що не має наміру подавати у відставку з посади прем\’єра, до того часу поки його колеги не попросять про це.

\”І я, і всі мої колеги, виконуватимемо свій обов\’язок у цій країні так довго, скільки ми будемо перебувати на державній службі\”, – підкреслив він.

Як зазначає Romania TV, перші паралельні підрахунки Соціал-демократичної партії Румунії, яку очолює Понта, свідчать про його поразку у другому турі виборів.

Так, згідно з результатами, Понта отримує 49% голосів виборців, в той час як його суперник – 51%.
Новим президентом Румунії, схоже, стане опозиційний кандидат, етнічний німець Клаус Йоханніс

Раніше повідомлялося, що згідно з даними екзит-полу, проведеного провідною соціологічною службою Румунії CSCI, Віктор Понта отримав 50,72% голосів виборців, в той час як Йоханніс – 49,28%.

Проте згодом CSCI оновила результати екзит-полу. Згідно з новими даними Йоханніс отримує 51%, Понта – 49%.

Про перемогу Йоханніса свідчать також екзит-пол CURS – Йоханніс – 52,16%, Понта – 47,84%.

Варто зазначити, що попереднє опитування, проведене компанією на початку листопада, свідчило про перемогу Понти з великим відривом.

Нагадаємо, під час першого туру виборів, що відбувся 2 листопада, Понта отримав найбільший відсоток голосів з усіх кандидатів – 40,4%.

Друге місце посів Йоханніс, що дістав підтримку 30% виборців.

peredplata