До уваги платників ПДВ: реєстри податкових накладних необхідно заповнювати за новою формою з 1 грудня поточного року

Головне управління ДФС у Чернівецькій області інформує платників про те, що нова форма реєстру виданих та отриманих податкових накладних та Порядок його ведення затверджені наказом Міністерства фінансів України від 22.09.2014 року № 958, який набере чинності з першого числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування. Даний наказ опублікований 7 листопада 2014 року у виданні «Офіційний вісник України».
Реєстр виданих та отриманих податкових накладних ведеться платниками ПДВ в електронному вигляді у затвердженому форматі та за власним бажанням платника у паперовому вигляді.
У Реєстрі окремо обліковуються операції:
– з постачання товарів/послуг, які оподатковуються податком на додану вартість за основною ставкою, ставкою 7 % чи нульовою ставкою, звільнених від оподаткування та тих, що не є об\’єктом оподаткування, послуг за межами митної території України та послуг, місце постачання яких визначено за межами митної території України;
– з придбання товарів/послуг з метою використання у господарській діяльності платника для здійснення операцій, які оподатковуються податком на додану вартість за основною ставкою, ставкою 7 % чи нульовою ставкою, звільнених від оподаткування та тих, що не є об\’єктом оподаткування, а також тих, які не призначаються для використання у господарській діяльності цього платника податку.
Також уточнено, що підписувати реєстр має право керівник (уповноважена особа) або фізична особа (законний представник) та головний бухгалтер (особа, відповідальна за ведення бухгалтерського обліку).

Прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області

peredplata