В Сокирянській виправній колонії №67 проведено огляд зовнішнього вигляду засуджених

18 листопада 2014 року відповідно до вимог нормативно – правових актів Державної пенітенціарної служби України зокрема наказів, які регламентують організацію нагляду за засудженими, які відбувають покарання в установах виконання покарань, з метою забезпечення виконання встановленого порядку відбування покарання засудженими протягом тижня в Сокирянській виправній колонії №67 проведено огляди зовнішнього вигляду та стану одягу і взуття засуджених.
При прибутті до установ виконання покарань усі засуджені згідно з вимогами забезпечуються постільною білизною, одягом, взуттям, та користуються іншими послугами, які надаються в установах виконання покарань, у тому числі додатковими, оплачуваними (підстригання; ремонт одягу, взуття, годинників тощо).
Відповідно до вимог кримінально – виконавчого законодавства та наказів Державної кримінально – виконавчої служби України засуджені зобов’язані: суворо дотримуватися норм, які визначають порядок і умови відбування покарання, дотримуватися санітарно – гігієнічних норм та носити встановлені нагрудні знаки згідно із затвердженим зразком.
З метою забезпечення дотримання засудженими норм, які визначають порядок і умови відбування покарання, дотримання санітарно – гігієнічних норм, в Сокирянській виправній колонії не менше одного разу на місяць у неробочий час начальниками відділень соціально – виховної та психологічної роботи із засудженими, персоналом відділу нагляду і безпеки, в присутності медичних працівників організовуються перевірки – огляди зовнішнього вигляду та стану одягу і взуття засуджених. Під час проведення огляду звертається увага на стан одягу, взуття засуджених та наявність у них відповідних нагрудних знаків. Медичними працівниками наголошується особлива увага на необхідності дотримання в’язнями особистої гігієни, миття у лазні установи, прання свого особистого одягу, натільної та постільної білизни, своєчасне гоління та підстригання.
У випадках виявлення недоліків під час проведення оглядів, відсутність або зношення одягу чи взуття у засуджених, персоналом установи вживаються заходи щодо забезпечення засуджених усім необхідним та створення їм належних умов відбування покарання.
В Сокирянській виправній колонії №67 проведено огляд зовнішнього вигляду засуджених
В Сокирянській виправній колонії №67 проведено огляд зовнішнього вигляду засуджених
Прес-служба відділу ДПтС України в Чернівецькій області

peredplata