У Чернівцях продали алкоголю майже на 660 мільйонів

За даними податкової звітності протягом десяти місяців цього року обсяг реалізації алкогольних напоїв та пива по підприємствах торгівлі та громадського харчування Чернівців склав 657900,0 тис. грн.
На жаль, торгівля цією товарною групою не завжди відбувається в рамках закону. Як повідомила начальник відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ДПІ у м. Чернівцях Людмила Осадчук: «впродовж десяти місяців цього року чернівецькі податківці притягнули до відповідальності 71 суб»єкта підприємницької діяльності, які здійснюють торгівлю підакцизними товарами. Загальна сума застосованих штрафних та фінансових санкцій до порушників склала 543,74 тис. грн.».
Нагадаємо, що Законом України від 12.08.2014р. №1638-VII \”Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо посилення контролю за обігом підакцизних товарів та уточнення окремих податкових норм”, що набрав чинності з 4 вересня цього року, вдесятеро збільшено розмір штрафних санкцій за порушення обігу підакцизних товарів.
«Розмір штрафу, який відтепер може бути накладено на виробників спирту, які не мають відповідної ліцензії, збільшився в 10 разів – до 85 тисяч гривень. З 1,7 тис. грн до 17 тис. грн збільшений штраф за безліцензійну торгівлю алкогольними та тютюновими виробами і за зберігання таких товарів на складах і у приміщеннях, не внесених до Єдиного реєстру. Використання касового аппарату, що не зазначений у ліцензії, при продажу алкогольних та тютюнових виробів спричинить накладення штрафу в розмірі 10 тис. грн.»,- зазначила посадовець.
Сподіваємось, що серйозна відповідальність за незаконний бізнес на згубних звичках, примусить підприємців поважати Закон.
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata