Сеничак комусь дасть \”на горіхи\”

Сеничак комусь дасть "на горіхи" Податкова інспекція на Буковині таки запрацювала після того, як її очолив Михайло Ярославович Сеничак.
Недавно за результатами планової перевірки «Чернівцігаз», яке є власністю Фірташа, оштрафовано і донараховано 37 млн. грн..
Не встигла затихнути ця гучна справа, як податківці почали розкривати фінансові схеми, породжені волоськими горіхами. Сьогодні ціна кілограма горіхів на Буковині становить не менше 120 гривень. І це не межа. Бо ділки закордон продають цей цінний продукт по 120 євро.
Бізнес дуже прибутковий. Тому він уже зібрав навколо тисячі людей. Тим паче, що ядро горіха можна одержати без будь-яких грошових затрат. Дерева ці ростуть при дорогах, у полі, у дібровах, на обійстях. Горіх не потребує якогось догляду чи затрат. Звичайно збір урожаю і його реалізація піде не облікована. Тому жодних відрахувань ніде нема. Окрім того, коли переповнені фури не перетинають державного кордону.
Податківці зацікавилися: куди і хто платить податки від цієї над прибуткової оборудки?! З’ясувалося: ніхто, ніколи державі податки не платив, не платить і не хоче платити. Далі більше, коли податківці затримали фуру з горіхами на 3,5 млн. грн.. і від неї всі відмовилися. Нема власника, водій нічого не відає. Повний тіньовий чи навіть темний бізнес. Зараз це перша фура затримана. Товар на складі. А скільки ще їх буде?
Поживемо – побачимо.
Вл. інф.

peredplata