Чернівчанам видано 7205 ідентифікаційних номерів, третина з яких – дитячі

З початку року в Центрі обслуговування платників ДПІ у м. Чернівцях було видано 7205 реєстраційних номерів облікової картки платника податків, серед них 2044 – особам до 16 років. Переважно це діти, які готувалися до зовнішнього незалежного оцінювання, до вступу в вищі навчальні заклади, спадкоємці, отримувачі призових винагород за участь у олімпіадах, діти сироти, над якими здійснюється опікунство, а також у разі виїзду громадян за кордон.

Нагадуємо, що дитина, яка не досягла 16 річного віку або є неповнолітньою і ще не має паспорта, не може самостійно отримати документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників. В інтересах дитини це може зробити один з батьків ( усиновитель, опікун, піклувальник ). Для цього необхідно пред’явити свідоцтво про народження дитини та документ, що посвідчує особу одного з батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника).

Реєстраційний номер облікової картки платника податків видається протягом п’яти робочих днів з дня звернення фізичної особи або її уповноваженої особи до державної податкової інспекції за місцем проживання особи (основним місцем обліку).

Останім часом чимало чернівчан звертається з метою повторного отримання карток через їх втрату чи псування. У таких випадках картку відновлять при пред’явленні паспорта. Якщо ж виявлено розбіжності у даних прізвища або інших даних, виправлення неточностей проводять без зміни реєстраційного номера облікової картки, при цьому надається Заява про необхідність коригування реєстраційних даних.

Нагадуємо, що відповідно п.70.10 статті 70 Податкового кодексу України на прохання фізичної особи до його паспорту (сьома, восьма або дев\’ята сторінки) можуть бути внесені дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру. Таку позначку можна одержати як під час первинної реєстрації в Державному Реєстрі фізичних осіб, так і при внесенні змін у картку або її заміни.

Шановні чернівчани, у разі виникнення розбіжностей чи питань щодо облікової картки, звертайтесь до Центру обслуговування платників податків Державної податкової інспекції у м. Чернівцях (вул. Героїв Майдану, 200-А).
Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata