Термін оформлення декларацій на податкову знижку за минулий рік завершується 31 грудня

Наголошують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області та повідомляють, що наразі державні податкові інспекції області продовжують приймати декларації від громадян, які бажають скористатися податковою знижкою за результатами 2013 року. Річна податкова декларація для нарахування податкової знижки подається до 31 грудня 2014 року.
Відтак, на початок листопада поточного року буковинцями подано 2988 декларації з відображеною податковою знижкою. За результатами обрахунків поверненню з бюджету підлягає 3,2 млн. грн. Важливо, що з цієї суми 2755 платників вже отримали з місцевих бюджетів 94 відсотків податку. Здебільшого – це компенсація платникам у зв‘язку з витратами коштів на користь закладів освіти.
Слід нагадати, отримати податкову знижку за результатами минулого року можуть лише ті громадяни, які отримували заробітну плату та мали витрати зазначені у статті 166 ПКУ.
Загалом, витрати, які дозволені до включення до податкової знижки це: частина суми процентів, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом; сума коштів, сплачених на користь закладів освіти для компенсації вартості навчання; страхові платежі (внески, премії) за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення; суми витрат на оплату допоміжних репродуктивних технологій; суми витрат на оплату державних послуг, пов’язаних з усиновленням дитини, включаючи сплату державного мита; суми коштів, сплачених у зв’язку з переобладнанням транспортного засобу; суми витрат на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, визначеного законом, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним.
У відомстві відзначають, практичну допомогу щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи та фахову консультацію з питань декларування минулорічних доходів громадяни можуть отримати у Центрах обслуговування платників податків, що діють на районному рівні: http://cv.sfs.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/.
Прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області

peredplata