Перерахувати військовий збір слід не пізніше 28 листопада 2014 року

Інформують у Головному управлінні ДФС Буковини та нагадують про те, що порядок нарахування, утримання та сплати (перерахування) збору до бюджету здійснюється у порядку, встановленому статтею 168 Податкового кодексу.
Також, фахівці відомства відзначають, що з 3 серпня по 25 листопада поточного року платники регіону вже перерахували до казни понад 20,7 млн. грн. цього податку.
Відповідно до пп.168.1.4 п. 168.1 ст.168 Податкового кодексу України, у випадку, якщо дохід виплачується у не грошовій формі, то військовий збір потрібно сплатити протягом банківського дня, наступного за днем такої виплати. Так само треба діяти й у разі виплати доходу податковим агентом із каси готівкою.
Коли податковий агент нарахував дохід, але не виплатив його, військовий збір потрібно перерахувати до бюджету у строки, установлені Податковим кодексом для місячного податкового періоду, тобто не пізніше 30 числа місяця, наступного за місяцем нарахування доходу.
Оскільки 30 листопада цього року – вихідний день, то перерахувати військовий збір з доходів за жовтень слід не пізніше 28 листопада 2014 року.
Прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області

peredplata