Чернівчани вже сплатили 12,5 млн. військового збору

З початку введення військового збору станом на 26 листопада мешканці столиці Буковини поповнили ним держскарбницю на 12424,6 тис. грн. Протягом листопада чернівчани на потреби армії вже перерахували 2934,8 тис. грн. військового збору.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що розрахуватись за жовтень необхідно до 28 листопада включно (оскільки 30 листопада цього року – вихідний день). Про це повідомляє Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

Відповідно до Закону України №1621-VII від 31.07.2014 \”Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України\”, платниками військового збору є фізичні особи – резиденти, які отримують доходи як з джерел їх походження в Україні, так і іноземні доходи та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.

Оподатковуються військовим збором доходи у формі заробітної плати, інші заохочувальні та компенсаційні виплати або інші виплати і винагороди, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв\’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграші в державні та недержавні грошові лотереї. Ставка збору складає 1,5 відсотка.

Визначену суму військового збору слід перераховувати до бюджету за правилами, установленими для податку на доходи.

Згідно з пп.168.1.4 п. 168.1 ст.168 Податкового кодексу України, у випадку, якщо дохід виплачується у не грошовій формі, то військовий збір потрібно сплатити протягом банківського дня, наступного за днем такої виплати. Так само треба діяти й у разі виплати доходу податковим агентом із каси готівкою.
Коли податковий агент нарахував дохід, але не виплатив його, військовий збір потрібно перерахувати до бюджету у строки, установлені Податковим кодексом для місячного податкового періоду, тобто не пізніше 30 числа місяця, наступного за місяцем нарахування доходу.

peredplata