На Буковині при владі є регіонал-сепаратист

На Буковині при владі є регіонал-сепаратистВідзначення річниці Майдану на Буковині мало приємні і не дуже сторони. На громадських обговореннях Євромайдану та Автомайдану вимагали відставки керівництва і розпуску Чернівецької обласної ради. Причини – це регіонали і тушки, які перешкоджали людям здобувати свободу, а нині очолили процеси демократії.

Ніби передбачаючи подібний розвиток подій, голова Чернівецької обласної ради, тодішній регіонал Михайло Гайничеру підписав грамоти, якими нагороджував активістів.

У грамотах зроблено багато помилок. Неправильні прізвища, імена і по-батькові. Але це було ще півбіди. Біда сталася тоді, коли молоді активісти Євромайдану прочитали текст такої «Грамоти».

Загальні слова про нагородження закінчувалися великою ідеологічною провокацією. Там писали, що «нагороджується такий-то… за активну участь у Майданах України». Подібною грамотою з такими словами безболісно можна було нагородити всіх: тих, хто за Майдан і тих, хто проти Майдану. Бо «Майдани України» були – Євромайдан, Антимайдан, Автомайдан…

Тому стає можливим те, що 21 листопада грамотами за підписом Гайничеру нагороджували євромайданівців і автомайданівців, а 14 грудня (річниця «Антимайдану») не змінюючи жодного слова цими ж грамотами будуть нагороджувати антимайданівців-регіоналів (наприклад Унгуряна), комуністів, сепаратистів, терористів і їм подібних.

То чи було це випадковістю? Чи дипломат Гайничеру зумисне принизив роль Майдану в Україні. А його активних учасників змішано з регіональним болотом?

Якщо це не зробив голова Гайничеру сам, то хто йому підсунув таку свиню?

Сподіваємося, що справжня українська влада дасть оцінку сепаратистській провокації на Буковині. А обласна рада і громадськість відповідно відреагують.
Петро Кобевко

peredplata