Буковинські ресторатори за порушення при проведенні готівкових розрахунків поповнять бюджет на 18 тис. гривень

На таку суму оштрафовано власників трьох ресторанів обласного центру Буковини за ряд порушень вимог Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», що виявлені аудиторами Головного управління ДФС у Чернівецькій області у листопаді нинішнього року, під час проведення фактичних перевірок.

Фахівцями фіскальної служби Буковини встановлено, що дані платники через реєстратор розрахункових операцій (РРО) проводили не всі розрахункові операції, не видавали споживачам розрахункові документи встановленого зразка. Ще виявлено під час перевірок невідповідність суми готівкових коштів, на місці проведення розрахунків, сумі коштів зазначених в денному звіті РРО, а також порушення порядку ведення обліку товарних запасів за місцем їх реалізації.

Податківці області постійно проводять роз’яснювальну роботу серед громадян про наслідки недотримання вимог податкового законодавства і саме на початку листопада нинішнього року через місцеві ЗМІ закликали буковинців бути законослухняними та самостійно вийти з «тіні». Але підсумки контрольно-перевірочних заходів свідчать про ігнорування деякими «горе – бізнесменами» усіх правил ведення бізнесу. У всіх кого перевіряли минулого місяця встановлені порушення чинного законодавства. Зокрема, лише за останній тиждень листопада цього року викрито 4 випадки виплати заробітної плати в «конвертах» та залучено до державної реєстрації семеро буковинців, які здійснювали незаконну підприємницьку діяльність.

Заступник начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області Іван Матіос підтвердив, що фактичні перевірки являються крайнім засобом впливу на недобросовісних платників і більшість з них проводяться на підставі скарг та заяв громадян, або за інформацією інших держорганів про наявність правопорушень. Також наголосив, що податківці посилять контроль за порядком здійснення платниками готівкових розрахунків, ведення касових операцій, наявності ліцензій, патентів, свідоцтв та дотримання законодавства роботодавцями в частині оформлення працівників та виплати заробітної плати.

peredplata