Ярему можуть звільнити до Нового року – Шрайк

Президент Петро Порошенко сприймає критику діяльності генпрокурора Віталія Яреми як інформтехнологію. Про це повідомляє Gazeta.ua сказав блогер Роман Шрайк.

\”Він думає, що вороги хочуть підсидіти близьку до президента людину. Тому відставка не відбулася. Але з колишнім міністром оборони Гелетеєм історія була приблизно така ж. Його головним досягненням було те, що він віддано дивився в очі президентові. Але це не пройшло. В результаті його замінили на адекватнішу кандидатуру. З Яремою буде те саме\”, – зауважив він.

Говорячи про причини призначення Яреми, Шрайк зазначив: \”Порошенко ставить на посади людей, які йому якимось чином близькі, і яким він довіряє. Це людина, яка схильна все очолювати самостійно. Тому на подібних до себе спиратися не хоче. Ярема був призначений на посаду генпрокурора, тому що є для нього зрозумілою людиною\”.

Експерт вважає, що в грудні Ярему відправлять у відставку, тому що після такого обвалу обурення чиновника зазвичай заміняють. \”Тим паче, що генпрокурор у нас не безгрішний. Це людина із старої системи. У Грузії, наприклад, ставили людей без досвіду, але які хотіли міняти країну. А чиновник із старої системи нічого не змінить. Йому і так комфортно. Якщо ми хочемо серйозних реформ, на посаді генпрокурора має бути нова людина\”, – додав блогер.
Ольга МОСКАЛЮК

peredplata