На Буковині через пожежу один чоловік загинув, інший травмований

Протягом 1 грудня у Чернівецькій області виникло 3 пожежі, 2 з яких сталися в Сторожинецькому районі. Так, у смт. Красноїльськ Сторожинецького району в житловому будинку місцевого мешканця, який проживав сам, сталася пожежа. Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

Повідомлення про пожежу на спецлінію 101 надійшло о 23:44 від мешканців сусіднього будинку, які помітили пожежу вже тоді, коли вогонь охопив весь житловий будинок.

Рятувальники міста Сторожинець та місцеві пожежні охорони смт. Красноїльськ і села Чудей були направлені на місце події. Вогнеборцям повідомили, що в будинку може перебувати домовласник. Бійці ДСНС відразу зайшли всередину будинку, проте через запізніле повідомлення про пожежу допомогти людині вже не було змоги.

В подальшому рятувальники ліквідували пожежу, не допустивши подальшого розповсюдження вогню. Полум’ям знищено частково покрівлю житлового будинку, перекриття, пошкоджено домашні речі та майно. За попередньою причиною, пожежа сталася внаслідок необережного проводження з вогнем під час куріння.

Ще одна пожежа в Сторожинецькому районі сталася в селі Снячів. Загорання сталося в житловому будинку, в якому проживала лише домовласниця, жінка 1934 року народження. Вона хотіла дістати з-під ліжка закрутку, а для того, щоб краще бачити, взяла свічку. Проте жінка не помітила, як від вогню почав тліти матрац. Внаслідок цього, жінка отримала отруєння чадним газом.

Її госпіталізовано в Сторожинецьку центральну районну лікарню. Стан потерпілої – задовільний. Пожежно-рятувальні підрозділи на місце події не викликалися, оскільки місцевому населенню вдалося ліквідувати пожежу на початковій стадії горіння. Вогнем знищено постільні приналежності.

Під час ще однієї пожежі в селі Брусенки Кіцманського району горіли 2 копиці сіна. На ліквідацію пожежі відразу виїхали рятувальники міста Кіцмань та місцева пожежна команда села Нижні Станівці. Рятувальники оперативно ліквідували пожежу, завдяки чому врятували від знищення поруч розташовану господарську будівлю. На пожежі знищено 5 тонн сіна. Загиблих та травмованих внаслідок пожежі немає.

З початку року у Чернівецькій області виникло 613 пожеж, на яких передчасно обірвалося життя 26 людей, з яких 2 дитини. Ще 19 громадян були травмовані. Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадує людям: дотримуйтеся правил пожежної безпеки! Пам’ятайте, що пожежі легше запобігти, ніж потім ліквідувати її наслідки!

peredplata