На Буковині запрацювала податкова. Через це її керівник Михайло Сеничак отримав «чорну мітку»

На Буковині запрацювала податкова. Через це її керівник Михайло Сеничак отримав «чорну мітку»За півроку очолювання податкової на Буковині (тепер це державна фіскальна служба) Михайло Сеничак досягнув чималих успіхів. Щомісячно до бюджету надходить грошей на 120-140% більше, ніж минулого року.

Найбільш резонансними стали справи з донарахувань 37 млн. грн. «Чернівцігазу», яке є власністю олігарха Фірташа. Податківці виявили різні махінації, від яких втрачає держава, а збагачується Фірташ. Ця проблема стала темою обговорення на сесії Чернівецької міської ради. Як не дивно, а депутати не підтримали податківців і стали на бік олігарха. Вони підтримали голову правління «Чернівцігаз» свого колегу Віктора Горду, який звинуватив податківців в упередженості.
Потім резонансними в області стають волоські горіхи. Досі люди, які отримували мільйони від продажу цього цінного продукту за кордоном, платили Україні копійки. Минулого року, наприклад, за горіхи бюджет отримав всього 6 тисяч гривень. Зараз – уже більше 1 млн. грн. І це не кінець, вважає Михайло Сеничак. За горіхи державі будуть платити набагато більше.
І зараз знову податківці нарахували одній із нафтотрейдерних ТОВ майже 5,6 млн. гривень. Тут виявили т. зв. «податкову яму».
Поки податківці поповнюють бюджет області, їхньому керівнику Михайлові Сеничаку на електронну пошту надійшло повідомлення такого змісту:
«Всього за 20 грн. страхуємо Вас на випадок звільнення з роботи. 10 000 гривень зобов’язуємося виплатити у день звільнення».
Це повідомлення надійшло від працівників «Приватбанку».
Напевне, на Буковині ми таки отримали справжніх українських митарів…

peredplata