«Нелегали» та «конверти» поповнять бюджет на 1,6 млн. грн.

«Нелегали» та «конверти» поповнять бюджет на 1,6 млн. грн.З початку року фахівцями підрозділів Головного управління ДФС у Чернівецькій області проведено 45 перевірок з питань дотримання діючого законодавства при виплаті доходів громадянам. Порушення трудового законодавства виявлені майже у всіх перевірених суб’єктів господарювання. Припустившись такої «оптимізації» при сплаті податків, роботодавці змушені будуть сплатити до місцевого бюджету майже 1,2 млн. грн податку на доходи фізичних осіб та понад 0,3 млн. грн. єдиного соціального внеску.
Спільно з іншими органами місцевої влади проведено 48 перевірок, спрямованих на виявлення роботодавців, які виплачують заробітну плату у «конвертах». Так, факти порушення вимог чинного законодавства встановлено у 47 роботодавців. За підсумками цих перевірок донараховано штрафних санкцій на загальну суму 0,1 млн. грн.
Окрім того, на порушників складено 46 протоколів про адміністративні правопорушення.
Загалом, у регіоні впродовж 11 місяців поточного року виявлено 878 осіб, які працювали без укладання трудових угод, що стало дуже прикрою несподіванкою для роботодавців – порушників.

peredplata