Дмитро і Думітру Павел – це один і той же чоловік чи різні?

Дмитро і Думітру Павел – це один і той же чоловік чи різні?Дмитро Павел при Януковичу займав високу посаду у Чернівецькій ОДА. Після втечі Януковича і вигнання Папієва Павел залишився. Він очолив регіоналівський «Опозиційний блок» і став депутатом Чернівецької обласної ради. Більше того, його уже вибрали головою комісії з питань енергозабезпечення та ресурсів.

Нібито Дмитро Павел повинен бути порядним законослухняним громадянином України. За це його й вибрали депутатом. Але недавно ніби грім серед зими, народний депутат України Максим Бурбак озвучив інформацію про можливе подвійне громадянство лідера «Опозиційного блоку». Ця партія української держави. Хоч по суті своїй – антиукраїнська. Але зареєстрована в Україні і осідок її тут.

Отож голова партії «Опозиційний блок» на Буковині має подвійне громадянство? Так чи ні?!

Спробуймо дізнатися з першоджерел. Максим Бурбак сказав:
– Згідно з документами, що є у мене на руках, наразі існують два Павели з одним днем народження. Ми знаємо Дмитра Павела, а десь ще є Думітру Павел. Ці особи народилися в один день, а мають різні паспорти. Але є дивне співпадіння, що в одному і тому ж транспортному засобі в один і той же час їдуть дві різні людини з різними паспортами.

Чи може то одна і та ж людина, але має подвійне громадянство? Аби мене Павел і йому подібні не звинуватили у поширені законів Румунії (у них дозволено подвійне громадянство), я про наші закони і про мораль громадянина України. Тим паче депутата.

Отож аби Павел та інші одержали паспорт Румунії, вони їздили до Сучави чи Бухаресту і там урочисто приймали присягу громадянина Румунії. Ось як вони клялися:

«Я, Думітру Павел, клянуся бути відданим румунській вітчизні і румунському народові, щоб захищати національні інтереси, поважати Конституцію і закони вітчизни»

Так клявся на вірність Румунії Думітру Павел раніше.

А днями, саме 2 грудня об 11.00 у сесійній залі Чернівецької обласної ради, напевне, цей же Павел клявся інакше. Приймаючи присягу депутата обласної ради він казав:

«Я, Дмитро Павел, усвідомлюючи свою високу відповідальність, урочисто присягаю служити українському народові, неухильно дотримуватися Конституції України та законів, сприяти втілення їх у життя…»

Тож якій державі клявся Павел: Румунії чи Україні? А може двом. Якщо так, то він повинен скласти таку присягу:

«Я, Думітру-Дмитро Павел, клянуся служити українському народові, бути відданим румунській державі, неухильно дотримуватися Конституції України та законів, поважати Конституцію і закони Румунії…»

Так було б справедливо для Дмитра-Думітра Павела і ще не одного такого у Чернівецькій обласній раді.

Наразі нам відомо, що Думітру Павел ввіз на територію України поза митним оформлення 8 автомобілів. Дорогих. Ввозив їх за паспортами Румунії (4 паспорти).

(копія )

Дмитро і Думітру Павел – це один і той же чоловік чи різні?

Також ввіз два авта з Молдови.

(далі буде)
Петро Кобевко

Р.S. У нас не передбачено подвійного громадянства. Але не визначено кару тим, хто його набув. Тож Павел Дмитро-Думітру не може бути покараний. Хіба що моральний політичний осуд йому і його партії забезпечений. Проблему Павел має іншу: він ввозив авта в Україну як громадянин Румунії. І за це має право рік тут їздити на авті без митного збору.
Тобто, у нього є, наприклад, одне авто ВМW Х5. Мито з нього коштує 10 000 євро і згідно з ст.. 485 Митного кодексу України мусить сплатити штраф за приховування у розмірі 300 відсотків в 10 000 євро. Бо на території України автам ВМW Х5 ВG Р 4221 ВВ він користується як громадянин України. А ви кажете, що нема кари. Кара буде!

peredplata