На Кіцманщині затримали бухгалтера-корупціонера

Прокуратура Кіцманського району виявила порушення вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» в одній із сільських рад Кіцманського району, де її працівник порушив вимоги Закону щодо сумісництва та суміщення посад з іншими видами діяльності. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Встановлено, що головний бухгалтер однієї із сільських рад Кіцманського району, достовірно знаючи про обмеження щодо сумісництва та суміщення посад з іншими видами діяльності, які встановлені ст. 7 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» у травні 2014 року, окрім роботи в сільській раді, займався іншою оплачуваною діяльністю за що отримав грошову винагороду.

За результатами перевірки прокуратурою району відносно посадової особи органу місцевого самоврядування 14 листопада 2014р. складено протокол про вчинення адміністративного корупційного правопорушення.

Кіцманський районний суд визнав посадову особу органу місцевого самоврядування винною у вчиненні корупційного адміністративного правопорушення за ст. 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення і призначив їй штраф з конфіскацією отриманої винагороди від роботи за сумісництвом.

peredplata