Бюджетні надходження від платників Чернівеччини за 11 місяців цього року перевищили 3,1 млрд. грн.

У Головному управлінні ДФС Буковини повідомили, що баланс надходжень платежів до казни перевищує минулорічний показник на 54,4 млн. грн. З початку року зібрано 1398,7 млн. грн. податків та 1742,9 млн. грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

За словами начальника Головного управління ДФС У Чернівецькій області Михайла Сеничака у листопаді нинішнього року буковинці сплатили до бюджетів 320,3 млн. грн. податків та ЄСВ. Відсоток збільшення надходжень достатній, аби говорити, що податківці працюють позитивно. Порівняно з аналогічним періодом минулого ми маємо ріст на 30 млн. грн. (+10,3 відсотки).

До місцевих бюджетів з початку 2014 року спрямовано 898,4 млн. грн. податків. Порівняно з минулим роком на 16,9 млн. грн. досягнуто перевищення надходжень по основних місцевих платежах. Податок на доходи фізичних осіб склав 596,5 млн. грн., «єдинники» сплатили 108,8 млн. грн. Додатково надійшло понад 17,1 млн. грн. ПДФО та 11,7 млн. грн. єдиного податку, відповідно. Також, акумульовано більше як 115,9 млн. грн. плати за землю – плюс 0,7 млн. грн.

«Кожен прагне в житті подолати висоти – результативне наповнення бюджету в такий складний для країни час, і є сьогодні найперша з них. З того часу, як існують податки постійно виникає чимало непростих запитань – тож ми шукаємо резерви, вдосконалюємо податкові сервіси, щоб формувати сприятливий податковий простір для бізнесу, але особливо важливим є зміна стереотипів як у податківців так, і платників» – зазначив Михайло Сеничак.

peredplata