У Чернівецькій області протягом вихідних виникло 6 пожеж

Протягом вихідних у Чернівецькій області виникло 6 пожеж. Про це повідомляє прес-служба УДСНС у Чернівецькій області.

Так, 6 грудня в селі Мамаївці Кіцманського району сталася пожежа в житловому будинку місцевої мешканки. Загорання сталося на горищі будинку Складність пожежі полягала в тому, що поруч із житловим будинком знаходилася господарська будівля, на яку могло перекинутися полум’я, тому першочерговим завданням рятувальників було недопущення подальшого розповсюдження пожежі. За місцем виклику було направлено черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 9 міста Кіцмань та місцева пожежна команда смт. Лужани. Вогнеборцям вдалося оперативно ліквідувати пожежу, що дозволило врятувати житловий будинок. Полум’ям пошкоджено покриття та дерев’яні конструкції даху.

Того ж дня у селі Костичани Новоселицького району виникла пожежа в свинофермі. Пожежу помітили вже тоді, коли вогонь поширився на площу 100 кв.м.. На місце події було направлено рятувальників міста Новоселиця та місцеву пожежну команду села Костичани. На момент виникнення пожежі в приміщенні свиноферми перебували свійські тварини – свині. Тваринам загрожувала небезпека через сильну задимленість, що виникла на пожежі.

Рятувальники допомогли їм залишити задимлене приміщення, одночасно з цим проводивши роботи по ліквідації пожежі. Всього з приміщення було врятовано 130 голів свійських тварин. Бійці ДСНС локалізували пожежу в тих межах, у яких застали на момент прибуття. В подальшому небезпеку було ліквідовано. Полум’ям знищено та пошкоджено частково покриття. Пожежно-рятувальні підрозділи врятували від знищення будівлю свиноферми. За попередньою інформацією, пожежа виникла внаслідок короткого замкнення електромережі.

Всього протягом вихідних у Чернівецькій області сталося 6 пожеж, в ході ліквідації яких бійці ДСНС врятували від знищення 7 будівель. Загиблих та травмованих внаслідок пожеж немає.

peredplata