Молодійська сільрада незаконно надала в оренду 30га землі

Наказом Господарського суду Чернівецької області задоволено позов прокурора Глибоцького району в інтересах держави в особі Глибоцької районної державної адміністрації до Молодійської сільської ради, СТзОВ «Колосок-2» про визнання недійсним договору оренди землі від 11.10.2013р., укладеного між сільською радою та вищевказаним товариством з обмеженою відповідальністю. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької прокуратури.

Річ у тім, що всупереч чинному законодавству товариству в оренду було передано не витребувані земельні частки (паї) загальною площею 29,59 га вартістю понад 687 тис. грн., які знаходяться за межами населеного пункту. Рішення Молодійської сільської ради скасоване, так як вона не є власником або уповноваженою особою власника зазначених земельних часток (паїв), а тому й не мала повноважень, а відтак і необхідного обсягу цивільної дієздатності на вчинення зазначеного правочину.

04.12.2014р. зазначений наказ суду було виконано та земельні частки (паї) загальною площею майже 30 га, вартістю понад 687 тис. грн. СТзОВ «Колосок-2» звільнено та повернуто у державну власність.

peredplata