Місцева казна на 70 відсотків залежить від зарплатного податку

Впродовж одинадцяти місяців цього року до місцевого бюджету обласного центру чернівецькі платники перерахували 512 млн. грн. податків і зборів, з яких близько 67% займає податок на доходи фізичних осіб. Протягом цього року надійшло 340,9 млн. грн. податку, що на 12,6 млн. грн. більше минулорічного показника.
Найбільше ПДФО перерахували до місцевого бюджету управління освіти Чернівецької міської ради – 20,0 млн. грн. та Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича – 12,5 млн. грн.
Серед лідерів у сплаті податку на доходи: військова частина 2195 – 9,4 млн. грн., ВП «Пасажирське вагонне депо Чернівці» – 8,0 млн. грн.; БДМУ – 7,9 млн. грн.
Приємно, що серед представників бюджетних організацій, є підприємства, які в сьогоднішніх непростих умовах виплачують працівникам офіційно високу заробітну плату. Так, зокрема, ТОВ «Машзавод» перерахував цього року до місцевого бюджету понад 5,7 млн. грн. ПДФО.
Податок на доходи фізичних осіб не лише бюджетоформуючий для місцевої казни, але й залежний від свідомості кожного з нас, – від тих, хто виплачує, і від тих, хто отримує заробітну плату. Тому, сподіваючись на розбудову добробуту нашого міста, ми повинні усвідомлювати пряму залежність цього процесу від власної податкової дисципліни.
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata