У Чернівецькому СІЗО ув’язнений намагався скоїти самогубство

Кілька днів тому до підрозділу з питань нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян прокуратури Чернівецької області надійшло повідомлення про намагання вчинити одним із ув’язнених самогубство. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

– Скориставшись тим, що співкамерники перебували на прогулянці один із ув’язнених зробив із простирадла мотузку та намагався скоїти самогубство через повішання, – резюмує старший прокурор прокуратури Чернівецької області Віталій Балакін. – Однак завдяки оперативним діям працівників чергової зміни установи спробу суїциду не допущено.

Ув’язненого одразу було доставлено до медичної частини установи та проведено обстеження щодо стану здоров’я. На даний час загальний стан його здоров’я задовільний.

Попередньою перевіркою встановлено, що причиною намагання вчинити суїцид є непорозуміння засудженого з дружиною.

Також на даний час не встановлено будь-яких даних, які б свідчили про доведення до самогубства, перевищення службових повноважень чи недбале виконання службових обов’язків медичним персоналом та працівниками Чернівецького слідчого ізолятора, оскільки в’язень самостійно, без будь-якого фізичного та психологічного тиску спричинив собі тілесне ушкодження.

Разом з тим, перевірка за даним фактом триває.

peredplata