Бережіть житло від злодіїв!

З початку року на Буковині зареєстровано 221 квартирних та 338 крадіжок з будинків. Про це повідомив на брифінгу заступник начальника кримінальної міліції УМВС України в Чернівецькій області Микола Лазорко.
За його словами, злодії вибирають такий час, коли більшість громадян перебувають на роботі чи за межами міста. Впродовж останніх двох місяців зареєстровано крадіжки з квартир так званих спальних районів – бульвару героїв Сталінграду, району «Гравітон». Найчастіше крадіжки з квартир скоюють особи, що приїжджають з інших областей. Нещодавно, до прикладу, буковинські міліціонери «по гарячих слідах» затримали групу гастролерів-одеситів.
Злодії знаходять спосіб поникнути в житло за допомогою зламу серцевини замка вхідних дверей, «віджиму» металопластикових вікон і т. д. Іноді загратовані та броньовані двері також не зупиняють їх. Також не слід забувати, що професійні крадії працюють «по наведенню», тому не варто зловживати розповідями про свій достаток. Адже перед тим, як скоїти крадіжку, злочинці дізнаються якомога більше інформації про власників квартири (будинку) та сусідів. Особливо, за словами правоохоронців, слід бути обережними під час свят.
За словами начальника центру технічної охорони ВДСО при УМВС України в Чернівецькій області Віталія Бураковського, на крадіжку з квартири, що є під охороною ДСО, злочинці, як правило, не йдуть.
Тому найкращим способом захисту домівки є охоронна сигналізація ДСО. Система безпеки встановлюється в квартирі і виводиться на пульт спостереження охорони. Якщо у вашу квартиру чи будинок намагаються проникнути непрохані «гості», то у лічені хвилини прибуде наряд міліції й перешкодить їм. Підрозділи ДСО у Чернівецькій області можуть облаштувати житло громадян охоронною сигналізацією зі знижкою вартості монтажних послуг. Відділ ДСО нагадує, що отримати додаткову інформацію або замовити послуги Державної служби охорони Чернівецької області Ви зможете, звернувшись безпосередньо до ВДСО при УМВС України у області за адресою м. Чернівці, вул.. Устима Кармелюка, 9 тел.(0372)52 98 00; 52 73 50 або, зателефонувавши за номерами 0 800 502 220 та 0 800 211 000. Усі дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України безкоштовні. Лінія працює цілодобово.

peredplata