В рамках акції \”Вбережемо житло від пожеж\” рятувальники Буковини відвідали близько 1900 помешкань

З початку року у Чернівецькій області виникла 651 пожежа. Основними причинами їх виникнення і надалі залишається «людський фактор» – порушення правил експлуатації електромережі та пічного опалення, необережне поводження з вогнем. Саме тому, з метою проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з громадянами та задля запобігання виникнення пожеж в домівках людей, в житловому секторі на території краю триває акція «Вбережемо житло від пожеж».
Впродовж 15 по 22 грудня інженерно-інспекторський склад Управління ДСНС здійснював виїзні рейди по всіх районах Чернівецької області. Для того, щоб охопити більшу кількість краян, рятувальники були поділені на відповідні рейдові групи. Разом з працівниками Управління в рейдах брали участь і представники органів місцевого самоврядування, співробітники сфери соціального захисту, медичних та освітніх закладів, установ культури і територіальних житлово-комунальних підприємств.
В ході відпрацювань основна увага приділялась самотнім мешканцям, громадянам похилого віку та тим, які потребують соціальної підтримки. Всього за час здійснення рейдів рятувальники провели 77 організаційно-профілактичних відпрацювань населених пунктів області, під час яких відвідали близько 1900 помешкань та поспілкувалися із майже 6 тис. громадян. Місцевим мешканцям нагадали правила пожежної безпеки, яких щоденно необхідно дотримуватись в побуті. Окрім цього, людям вручали пам’ятки та листівки з правилами безпеки. В тих помешканнях, де виявлялися несправності в електромережі чи пічному опаленні, рятувальники та працівники відповідних служб допомагали усунути неполадки.
Дана робота проводитиметься і надалі та охопить всі райони нашої області.
«Основна мета проведеної роботи – нагадування людям, що нехтування елементарними правилами безпеки можуть призвести до трагедії. В свою чергу, дотримання цих правил не вимагає від громадян жодних надзусиль, проте завдяки цьому можна запобігти біді» – зазначив заступник начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області підполковник служби цивільного захисту Сергій Михайлюк.
В рамках акції "Вбережемо житло від пожеж" рятувальники Буковини відвідали близько 1900 помешкань
В рамках акції "Вбережемо житло від пожеж" рятувальники Буковини відвідали близько 1900 помешкань
Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata