У Чернівцях чоловік одружився, перебуваючи під вартою

У Чернівцях чоловік одружився, перебуваючи під вартоюДнями в православній церкві святої Анастасії Узорішительниці, яка розташована на території Чернівецької установи виконання покарань № 33, урочисто обвінчалася молода пара. Як повідомляє прес-служба відділу ДПтС України в Чернівецькій області цього разу Боже благословення в стінах установи отримали Віталій та Лола.
Їхні стосунки склалися ще задовго до того, як чоловік опинився під вартою. Настоятель Церкви святої великомучениці Анастасії Узорешительниці отець Карп обвінчав подружжя та благословив їх на довге і щасливе сімейне життя. Священик побажав молодій сім’ї вірності, взаємоповаги, взаєморозуміння, терпіння і Божої благодаті. Разом із священнослужителем пару привітали представники адміністрації Чернівецької установи виконання покарань № 33.
За словами заступника начальника установи з соціально-виховної та психологічної роботи Миколи Труфина, в установі створені всі необхідні умови для вільного віросповідання засудженими та ув’язненими.
«Для нашої установи таїнства сповіді, причастя, хрещення та вінчання – вже давно є звичним явищем. Рішення ув’язненого або засудженого здійснити будь-який церковний обряд, перебуваючи під вартою, – це суттєвий крок до виправлення на своєму життєвому шляху, на якому не має бути місця злочину», – наголосив Микола Юрійович.

peredplata