ПОДАРУЙТЕ ДІТЯМ ЩАСТЯ, А НЕ РОЗЧАРУВАННЯ

З кожним днем, ми наближаємося до Новорічних та Різдвяних свят, а школярі та студенти до очікуваних зимових канікулів, проведення яких можливо заплановане за межами України. Як показує практика минулих років, з настанням зимових канікул у пунктах пропуску через державний кордон зазвичай, значно збільшується пасажиропотік та кількість туристичних груп, у тому числі і груп дітей.
В зв’язку з чим управління Чернівецького прикордонного загону звертається до батьків та родичів неповнолітніх громадян України!
При плануванні виїзду за межі країни неповнолітніх дітей, ще раз ретельно перевірте правильність оформлення документів, які дають право на виїзд закордон.
Як свідчить гірка статистика, тільки з початку 2014 року в пунктах пропуску Чернівецького загону, охоронці кордону були змушені відмовити у виїзді за межі країни 139 неповнолітнім громадянам України. Причиною чого було неуважне чи неправильне оформлення документів батьками чи опікунами. З метою уникнення непорозумінь на кордоні, пов’язаних з відмовою у пропуску через державний кордон, управління Чернівецького прикордонного загону закликає громадян, які планують виїзд за кордон, у тому числі з неповнолітніми дітьми, та організаторів поїздок ретельніше оформляти документи, туроператорам завчасно надавати інформацію про перетин кордону туристичними групами, що слідуватимуть через пункти пропуску, які розташовані на території Чернівецької області.
Дана інформація дасть змогу забезпечити громадянам більш комфортні умови перетину кордону, зокрема швидке проходження паспортного контролю сприятиме уникненню накопичення транспортних засобів в пунктах пропуску та додатково з економить час подорожуючих.
Для ознайомлення з правилами виїзду за кордон неповнолітніх дітей – громадян України, Ви зможете на сайті Державної прикордонної служби України чи за посиланням (http://dpsu.gov.ua/ua/activities/skipping/skipping_4.htm).

начальник прес-служби
капітан Сергій Бровко

peredplata