Чернівецький обласний комісар про 4, 5 та 6 хвилі мобілізації

Чернівецький обласний комісар полковник Чурай оприлюднив дані, які стосуються четвертої хвилі мобілізації.

З Буковини будуть мобілізовані 1400 призовників. В основному це спеціалісти: артилеристи, танкісти, зенітники. Також механіки, водії та інші. Мета мобілізації — ротація тих, хто воює в АТО уже майже рік. Нагадаємо, що буковинські солдати одними з перших були призвані на Схід. Спочатку вони проходили службу в Харківській області, тепер – у Луганській.

Мобілізація розпочнеться 20 січня і триватиме 90 діб. Аби провести її без зривів, уже почалися підготовчі дії. Зокрема, майбутніх воїнів викликають до військкоматів для проходження медичної комісії та з’ясування сімейних обставин. Але ці виклики – ще не призов до війська.

Окрім добрих новин, комісар з тривогою говорив про те, що є відомості про спробу виїзду за кордон чоловіків призивного віку. В окремі села на 20 січня замовляються буси і автобуси. У зв’язку з цим полковник Чурай попереджає про відповідальність за ухилення від призову та повідомляє, що будуть ще 5-та і 6-та хвилі мобілізації, які триватимуть по 60 діб. Тож кожному втікачу доведеться переховуватися від призову більше року.

peredplata