Протягом вихідних буковинські рятувальники ліквідували 13 пожеж

За останні 4 доби пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС України у Чернівецькій області ліквідували 13 пожеж, на одній з яких врятували життя 2 людям. Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

Так, 10 січня у Чернівцях по вул. Південно-Кільцевій на першому поверсі двохповерхової новобудови виникла пожежа. Відразу за місцем виклику було направлено рятувальників групи пожежогасіння аварійно-рятувальної частини АРЗ СП Управління ДСНС України у Чернівецькій області, які прибули за лічені хвилини. Як з’ясувалося, двоє людей без постійного місця проживання влаштували собі в будівлі тимчасовий прихисток. На час виникнення пожежі вони перебували всередині будівлі. Вогнеборці вивели людей на вулицю, після чого ліквідували пожежу. Вогнем знищено матрац, сміття. Бійці ДСНС врятували від знищення 1 будівлю.

Ще одна пожежа в Чернівцях сталася 8 січня в гаражі по вул. Боброва. На місце події було направлено рятувальників Державної пожежно-рятувальної частини № 1 обласного центру. Складність пожежі полягала в тому, що всередині гаражу знаходився газовий балон, який міг вибухнути. Вогнеборці відразу винесли балон у безпечне місце. Також існувала можливість перекидання вогню на поруч розташовані 2 житлові будинки. Бійці ДСНС оперативно локалізували пожежу в тих межах, у яких застали на момент прибуття. В подальшому пожежу було ліквідовано. Вогнем знищено покриття, частково перекриття гаражу. Рятувальники зберегли від знищення 2 житлові будинки.

В ході ліквідації пожеж працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області врятували від знищення 12 будівель та 1 автомобіль. Всього з початку року рятувальники ліквідували 24 пожежі.

peredplata