В Чернівцях протягом свят ІМІ зафіксував обмеження доступу до інформації

В Чернівцях протягом свят ІМІ зафіксував обмеження доступу до інформації У період із 27 грудня 2014 року по 9 січня 2015 року в Україні зафіксовано шість випадків фізичної агресії, погроз та перешкоджання роботі журналістів і один випадок в категорії «Цензура. Доступ до інформації», в тому числі і в Чернівцях.
Період новорічно-різдвяних Свят в Україні не був радісним для деяких українських журналістів – їм перешкоджали виконувати свою роботу – лише 29 грудня сталося кілька випадків погроз та навіть побиттів журналістів (Тернопіль, Херсон, Борислав на Львівщині).
Зокрема, зафіксовано шість випадків фізичної агресії та перешкоджання роботі по відношенню до окремих журналістів та ЗМІ. У деяких регіонах влада далі, мовби не було жодних революційних змін у країні, продовжує використовувати «відписки» при запитах від журналістів щодо публічної інформації.
Так, 6 січня чернівецька газета «Молодий буковинець», яка вдруге звернулась з запитом на інформацію до Чернівецької обласної ради з проханням надати копії декларацій про доходи, майно та витрати депутатів облради, отримала чергову відмову. Цього разу запит редакції переслали до Чернівецької обласної територіальної виборчої комісії. http://imi.org.ua/news/47163-gazeti-molodiy-bukovinets-vkotre-ne-nadali-kopiji-deklaratsiy-deputativ-oblradi.html

Загалом, в Чернівецькій області з початку моніторингу (жовтень 2014 року) зафіксовано сім випадків порушення прав журналістів.

ІМІ нагадує, що у випадку порушення Ваших прав – звертайтесь до регіонального представника ІМІ в Чернівецькій та Івано-Франківській областях – Надії Вірної (Бабинської) 050 210 4847, virnadiia@gmail.com

Контакти медіа-юристів

Людмила Панкратова 093 102 10 81
Олександр Бурмагін 067 722 47 65
Людмила Опришко 067 449 32 56

Для детальнішої інформації
Надія Вірна, 050 210 48 47
Для отримання додаткової інформації відвідайте www.imi.org.ua і www.freedomhouse.org/ukraine-media-watch.

peredplata