Новий транспортний податок у Чернівцях сплатять 400 автовласників

Законом України № 71-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)», який набрав чинності з 1 січня 2015 року, уведено оподаткування транспортним податком престижних автомобілів.
Як повідомив завідувач сектору адміністрування майнових податків Степан Германюк: «за наявною інформацією станом на 1 січня цього року в Чернівцях зареєстровано 400 легкових автомобілів, з яких буде сплачуватись транспортний податок».
«Об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см. Ставка податку – 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль», – зазначив посадовець.
Транспортний податок сплачується:
а) фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення (податкове повідомлення – рішення вручається до 1 липня);
б) юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.
Якщо ж об’єкти оподаткування, придбані протягом року, податок сплачується фізичною особою-платником починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт. Контролюючий орган надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.
Докладніше про податкові новації 2015 року можна дізнатись за посиланням: http://www.golos.com.ua/Article.aspx?id=370431.

Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata