Вже 6 буковинських дітей цьогоріч загинуло на воді (звернення до батьків)

Державна служба України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області вкрай стурбована ситуацією, що склалася з травмуванням і загибеллю дітей внаслідок нещасних випадків.

Щороку близько 100 людей гине на водних об’єктах області. Десята частина з них – діти. Минулоріч вода забрала життя 5-тьох дітей, цього року загинуло уже шестеро. Окрім того, діти часто стають винуватцями пожеж. Близько десяти відсотків пожеж в області стається саме через дитячі пустощі з вогнем. Минулого року вогонь забрав одне дитяче життя.

Кількість смертельних випадків та травмування серед дітей змушує звернутися до кожного громадянина Буковини, особливо до батьків.

ЗВЕРНЕННЯ ДО БАТЬКІВ
За статистикою в нашій країні внаслідок нещасних випадків загибель дітей щороку зростає! Біда трапляється тоді, коли дітей залишають напризволяще, там, де на кожному кроці на них чатує небезпека. Легковажне поводження малечі з вогнем, водою, газом, незнання елементарних правил безпечної поведінки – першопричини сумних та трагічних наслідків.

Шановні батьки!
Не залишайте дітей без нагляду!
Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті.
Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками.
Виділіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми.
Пам\’ятайте, ці хвилини вимірюватимуться ціною життя.
А щоб неждана мить не стала початком великої біди – потрібно давати дітям чіткі знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації.
Пам\’ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих!

П.Власюк
начальник Чернівецького міського відділу
Управління Державної служби України у Чернівецькій області

peredplata