Буковинські платники поповнили казну «екоподатком» на 2,7 млн. грн.

Протягом січня – грудня 2014 року бізнесмени регіону сплатили до скарбниці таку суму екологічного збору – повідомляють у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

У відомстві також інформують про те, що з 1 січня 2015 року не сплачується екологічний податок за викиди забруднюючих речовин в атмосферу пересувними джерелами забруднення (раніше його сплачували податкові агенти — виробники й імпортери палива). При цьому за результатами діяльності за останній період 2014 року такі платники повинні подати декларацію (п. 27 підрозділу 10 р. ХХ ПКУ), не пізніше 9 лютого 2015 року.

Відповідні зміни внесено до розділу VIII Податкового кодексу України Законом про податкову реформу від 28.12.2014 р № 71-VIII.

Залишаються платниками екоподатку суб\’єкти господарювання, які здійснюють: викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення; скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об\’єкти; розміщення відходів; утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені); тимчасове зберігання радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк.

peredplata