Чернівецький обласний комісар підписав наказ про мобілізацію

НАКАЗ
військового комісара Чернівецького обласного військового комісаріату
20.01.2015 м.Чернівці №12
Про оголошення часткової мобілізації

Відповідно до указу Президента України №15 від 14 січня 2015 року оголошено часткову мобілізацію

НАКАЗУЮ

1. Всім генералам, адміралам, офіцерам, прапорщикам, мічманам, сержантам, солдатам та матросам запасу, які мешкають постійно на території Чернівецької області, які мають (не мають) мобілізаційне розпорядження або при отриманні персональної повістки військового комісаріату, зобов\’язані з\’явитись у визначений термін на пункти, вказані у мобілізаційних розпорядженнях або персональних повістках.

Військовозобов\’язаним, які тимчасово проживають на території Чернівецької області, негайно вибути до місця постійного проживання і прибути в пункти, вказані у мобілізаційних розпорядженнях, а при можливості – у військовий комісаріат по місцю перебування на військовому обліку.

1. Генералам, адміралам, офіцерам, прапорщикам, мічманам, сержантам, солдатам та матросам запасу, які не мають на руках мобілізаційних розпоряджень і не отримали повісток військового комісаріату, виїзд за межі району (міста) тимчасово забороняється.

2. Генерали, адмірали, офіцери, прапорщики, мічмани, сержанти, солдати та матроси запасу, які підлягають призову відповідно до пункту 1 цього наказу, зобов\’язані мати при собі документи та особисті речі, вказані в мобілізаційних розпорядженнях та персональних повістках.

3. Керівникам підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності та відомчої підпорядкованості за працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, але не більше одного року, зберігати місце роботи, посаду і компенсувати із бюджету середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, в яких вони працювали на час призову.

4. Керівникам підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності та відомчої підпорядкованості поставити справну автотракторну, дорожньо-будівельну, підйомно-транспортну та іншу техніку у визначені терміни і в пункти згідно нарядів військового комісаріату.
Громадянам-власникам транспортних засобів – доставити їх у визначені
терміни і в пункти за вказівкою військового комісаріату.

5. Громадяни України, які не з\’явились під час мобілізації у вказані терміни і пункти та керівники підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності та відомчої підпорядкованості, а також власники транспортних засобів, які не поставили у встановлені терміни техніку по нарядах військових комісаріатів, а також особи, які перешкоджали своєчасному прибуттю громадян та поставці техніки, несуть відповідальність відповідно до законодавства України.

6. Наказ оголосити та розвісити па підприємствах, в організаціях і установах незалежно від форм власності та відомчої підпорядкованості.

Військовий комісар Чернівецького
обласного військового комісаріату
полковник В.В. ЧУРАЙ

peredplata