ДФС Буковини: підприємці «загальносистемники», що не отримували доходу мають право у 2015 році не сплачувати ЄСВ

У Головному управлінні ДФС Буковини роз’яснили дане питання та відмітили, що з 01.01.2015 р набрали чинності зміни щодо порядку сплати внеску на загальнообов\’язкове державне соціальне страхування, які внесені Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов\’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці» від 28.12.2014 № 77-VIII.

Одним із аспектів цих змін є те, що у разі, якщо фізична – особа підприємець, яка обрала так звану загальну систему оподаткування і не отримала дохід (прибуток) у звітному році, або окремому місяці звітного року, такий платник має право самостійно визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої Законом №77. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

Також, у відомстві зауважили, що усі фізичні особи-підприємці – «загальносистемники», які не мали доходів, але хочуть зберегти страховий стаж можуть сплачувати ЄСВ у розмірах та в порядку передбачених Законом № 77.

peredplata