Чернівчани сплатили до бюджету 80 млн. податків

Цьогоріч у січні платники податків столиці Буковини сплатили до зведеного бюджету 78,7 млн. грн., що на 2,5 млн. грн. більше, аніж у січні 2014 р. До державної скарбниці чернівчани перерахували 33,1 млн. грн., а до місцевого бюджету надходження склали – 45,6 млн. грн.

У січні цього року платникам відшкодовано з бюджету 4,5 млн. грн. податку на додану вартість, що майже удвічі більше, аніж торік (у січні 2014 платникам відшкодували 2,4 млн. грн. ПДВ). Про це повідомив Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

Головними складовими податкових надходжень до бюджету є надходження податку на доходи фізичних осіб – 31,3 млн. грн., податку на додану вартість – 17,4 млн. грн.; податок на прибуток – 7,7 млн. грн., плата за землю – 6,1 млн. грн.

Позитивні тенденції спостерігаються в надходженнях єдиного податку. Так, за підсумками січня платники єдиного податку – юридичні та фізичні особи сплатили до бюджету 6,1 млн. грн., що на 1,0 млн. грн. більше, ніж у минулому році.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях закликає усіх платників податків нашого міста активно долучатись до економічного розвитку нашого прекрасного міста.

peredplata