В Чернівецькій міській поліклініці №1 запрацював овий цифровий флюорограф

Чудо медичної техніки має багато переваг над своїм плівковим попередником. В першу чергу – це безпечність, адже у цифрового апарату радіаційне випромінювання на 40% менше, ніж у плівкового, а ось пропускні можливості набагато більше – до 100 знімків на день. Також нове обладнання дає можливість встановити більш достовірний діагноз. Сьогодні подивитись на те, як працює новий апарат, до поліклініки завітали секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин та начальник міського управління охорони здоров’я Ігор Незборецький.

Цифровий флюорограф обійшовся в півмільйона гривень, які надійшли з державного бюджету. Проте для його встановлення попередньо слід було відремонтувати та належним чином облаштувати і відповідне приміщення. Кошти для цих потреб (а це 150 тис.грн. для двох кабінетів) було віднайдено завдяки особистим перемовинам секретаря міськради з можливими спонсорами. Рентген- кабінет з новеньким апаратом почав працювати ще в березні, нині ж дійшла черга і до флюорографа.

Ігор Незборецький, начальник міського управління охорони здоров’я, висловив щиру вдячність очільнику міста за постійну увагу та підтримку міських медичних закладів, повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю.

peredplata