У Чернівцях відзначили День пластуна

Навчитися прийомам карате, узяти участь у справжніх наукових дослідах чи постріляти у тирі міг кожен, хто прийшов 15 травня до парку Жовтневий, де відбувся День пласту.

У Чернівцях відзначили День пластуна

Пізнавально-благодійний захід, на якому були присутні пластуни станиці Чернівці, чернівецький міський голова Олексій Каспрук, представники волонтерських організацій, розпочався з хвилини мовчання, оскільки в цей день відзначався День пам’яті жертв політичних репресій. А далі були пластові церемоніали: молитва, гімн, розгортання державного прапора України, вручення пластунам посвідок про успішне завершення чергового випробування.

Для гостей свята пластуни організували спортивні, мистецькі та ігрові активітети. Найбільше глядачів зібрала «Дивогонка» – велоперегони для найменшеньких спортсменів (3-6 років). До речі, медалі та подарунки отримала усі її учасники.

– Я є пластункою вже четвертий рік. Дуже люблю наш Пласт, – розповіла Саша Левчук з гуртака «Загадкові витівниці. – Сьогоднішній пізнавально-благодійний захід – чудова можливість зануритися в атмосферу скаутського життя і дізнатися, хто ж такі пластуни та чим вони займаються. В тирі бажаючі мають можливість постріляти з лука, арбалета і навіть пневматичної зброї. У науковому наметі – побачити дива – «вулкан», «фантастичну піну» і багато інших цікавинок. Майстер-клас із розпису хною, з карате та джиу-джитсу… Вважаю, такі заходи слід проводити частіше, щоби чернівчани знали, яка чудова альтернатива є для дітей, які проводять дні за комп ютером. Пласт – це нові друзі, нове життя, завжди цікаво!

Анастасія УГРИНЧУК,
студентка IV курсу кафедри журналістики ЧНУ

peredplata