У Чернівцях презентували ІТ-кластер “Сluster bit\”

11 травня у Чернівцях відбулося офіційне відкриття та презентація першого інноваційного простору – ІТ-кластера “Сluster bit”. Уже на сьогодні інноваційна платформа об’єднала 15 найперспективніших компаній та стартап проектів міста, що спрямовують свою спільну діяльність на розвиток Чернівців.

Не секрет, що з кожним роком частка впливу інформаційних технлогій на наше життя значно зростає, тому засновники об’єднатися і створити унікальне середовище, яке зможе вивести наше місто на якісно новий рівень у індустрії інноваційних технологій.

“ІТ-сфера вже давно добре розвинена за кордоном та у великих містах України, ми не залишаємося осторонь і розвиваємо наше місто, оскільки бачимо у ньому великий потенціал”, – запевняє Юрій Пасічник, голова новоствореного кластеру. Ідею створення ІТ-кластера у Чернівцях зреалізовано у співпраці з міською владою. Міська ради виділила приміщення для організації такого простору, а також зобов’язалася розділити обов’язки щодо розвитку інноваційного потенціалу міста, підписавши із кластером меморандум про співпрацю. “У цих хлопців великі амбіції і хороші ідеї, вони просто приречені на успіх! Ми, у свою чергу, всіляко сприятимемо цьому та допомагатимемо їм”, – додає міський голова Олексій Каспрук.

Угринчук Анастасія

peredplata