Податкові міліціонери Буковини звітували перед громадськістю

Сьогодні, у Головному управлінні ДФС Буковини відбулася прес-конференція, де було підбито підсумки діяльності податкової міліції з викриття злочинів у сфері оподаткування у 2014 році та окреслено пріоритетні напрямки роботи цьогоріч. З представниками засобів масової інформації спілкувався начальник штабу оперативного управління – полковник податкової міліції Кермач Ігор Миколайовича.

«Наше першочергове завдання – збільшенням надходжень грошових коштів до бюджету за рахунок виведення з тіні та ліквідація злочинних схем в оподаткуванні» – відзначив у своєму виступі Ігор Кермач.

Також, виступаючий акцентував увагу медійників, на тому факті, що впродовж 2014 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 75 кримінальних правопорушень. Із них, 23 – за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. Сума збитків по кримінальним провадженням становить близько 5 млн. гривень і уже 100 відсотків відшкодована в дохід бюджету.

Більш усього журналістів інтересували підсумки роботи податкових міліціонерів щодо протидії незаконному обігу підакцизних товарів, оскільки такі правопорушення мають завжди значний резонанс.

Коментуючи дане питання Ігор Миколайович відмітив, що оперативні і слідчі працівники минулого року активно долучились до боротьби із цими порушеннями. У 2014 році з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на загальну суму понад 11 млн. грн. та конфісковано товарів на суму 9,3 млн. грн.

Наприкінці заходу полковник запевнив присутніх, про те що податкові міліціонери Буковини не зменшують оберти набрані в минулому 2014 році, а навпаки активізують роботу. Цьому підтвердженням є факт вилучення з незаконного обігу 19 тон спирту на суму понад 1,3 млн. грн. наприкінці січня нинішнього року. А буквально вчора затримано велику партію цигарок з підробленими акцизними марками.

peredplata