на Буковині минулоріч виявлено 64 браконьєра

З метою охорони державного мисливського фонду в Чернівецькій області представники користувачів мисливських угідь та правоохоронних органів постійно патрулюють мисливські угіддя Буковини.

Так, упродовж 2014 року оперативні групи здійснили 633 рейди, виявили та притягнули до адміністративної відповідальності 64 порушників законодавства у галузі мисливського господарства і полювання. Про це повідомила прес-служба Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства.

На правопорушників накладено адміністративні стягнення у вигляді 3 попереджень та 61 штрафу в розмірі понад 20 тисяч гривень. Найбільше випадків недотримання законодавства у сфері полювання виявлено у Сторожинецькому, Сокирянському та Путильському районах. Два факти незаконного добування козулі та кабанів зі збитками на суму 48 тисяч гривень зафіксовано у Вижницькому районі, матеріали справ направлено до суду.

– Популярність полювання та кількість мисливців з кожним роком в області збільшується. Для когось – це просто відпочинок, а для когось – життєво необхідне хобі. Але в обох випадках потрібно мати при собі необхідні документи для здійснення полювання та обов’язково дотримуватися законів під час добування тварин, – зазначає головний лісничий Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Череватий.

peredplata